Chirurgie

Echipa de medici ai clinicii Smile abordeaza atat manevre de chirugie dento-alveolara (extractii dentare, rezectii apicale, chirurgie parodontala, chirurgie in scop protetic), cat si manevre de chirurgie maxilo-faciala (reconstructie cu bloc osos a maxilarelor).

Competenta si experienta echipei de medici este dublata de prezenta unor echipamente chirurgicale ultra-performante precum:

  • trusa de chirurgie piezoelectrica  Implant Center2, cu ajutorul careia manoperele chirurgicale sunt mai sigure si mai putin traumatizante pentru pacient, refacerea postoperatorie fiind imbunatatita substantial
  • folosirea inhalosedarii inaintea manoperelor chirurgicale, care conduce la o diminuare a perceptiei dureroase a pacientului.

La clinica Smile se folosesc urmatoarele tehnici chirurgicale:

  • remodelarea osoasa in cazul pierderilor mari de volum, atunci cand este necesara pozitionarea tridimensionala cat mai corecta a implantului dentar;
  • elevarea mucoasei sinusale (sinus lift) care  permite reconstruirea verticala a osului maxilar in zona posterioara, cu introducerea concomitenta a implantelor dentare atunci cand exista suficient os restant sau intr-o sedinta ulterioara (6- 12 luni), materialele de aditie folosite permitand o rezorbtie  si remodelare lenta, cu pastrarea volumului osos timp indelungat.
  • reconstructia orizontala si /sau verticala cu blocuri osoase, prelevate de la pacient din zonele anterioare sau posterioare a maxilarului inferior, recomandata in cazul defectelor osoase mari. Fixarea acestora se face prin intermediul  unor suruburi  care vor fi indepartate dupa 4-6 luni, in momentul inserarii implantelor dentare.
  • refacerea orizontala a crestei alveolare resorbite se poate efectua si prin metoda de osteotomie verticala cu largirea graduala a spatiului intre placile osoase sectionate, umplerea acestuia cu particule de os si sutura placii. Metoda permite implantarea dupa 6 luni, atunci cand regenerarea osoasa este completa.