Implantologie

Daca, din diferite cauze, v-ati pierdut un dinte sau mai multi, exista inca solutii. Implantul dentar reprezinta un inlocuitor al radacinii dentare care se insereaza de catre medic la nivelul osului maxilar sau mandibular al pacientului, avand drept scop crearea unui suport pentru realizarea de coroane sau punti dentare.

Acesta are aspectul unui surub si se realizeaza din titan sau mai recent din zirconiu. Principala caracteristica a implantelor dentare utilizate la clinica dentara Smile este foarte buna osteointegrare osoasa, anume gradul foarte bun de acceptare de catre osul maxilar sau mandibular a piesei implantare si generarea de substanta osoasa in jurul acesteia.

Cand avem nevoie de implant dentar?

Indicatia pentru implant dentar se stabileste in urma unui consult medical de catre medicul stomatolog specialist impreuna cu efectuarea unor examene radiologice si a unor analize de sange. Examenul radiologic se efectueaza pentru a obtine informatii exacte despre cantitatea de os care urmeaza a primi implantul dentar si a stabili daca este necesara o eventuala aditie osoasa. Procedura de inserare a implantului dentar se realizeaza cu ajutorul unui echipament special numit fiziodispenser, iar dupa terminarea acesteia, implantul se lasa in os un interval de 4-6 luni, timp in care are loc procesul de integrare in formatiunea osoasa. Aceasta etapa este extrem de importanta deoarece formarea unei cantitati suficiente de celule osoase in jurul implantului dentar determina succesul integrarii implantare.

La finalul acestei perioade, urmeaza etapa protetica de realizare a lucrarilor de ceramica sau zirconiu, in functie de necesitatile functionale sau estetice ale pacientului.