Implantologie

În prezent, o mare parte din populație este afectată de pierderea unuia sau mai multor dinți, lucru ce poate afecta serios aspectul fizic al unei persoane, confortul, felul de mânca dar și modul de a se exprima. Progresele din domeniul stomatologiei au adus ca soluție la această afecțiune: implanturile dentare, ce reușesc să înlocuiască eficient și  pe termen lung pierderile suferite.

Dacă lipsa dinților vă afectează încrederea în sine, starea generală de bine, nu sunteți mulțumit/ă de starea actuală a danturii, aveți disconfort din cauza punților și protezelor dentare, suferiți de durere, dinți care încep să se clatine sau nu sunteți mulțumiți de felul în care vă alimentați, atunci puteți fi un canidat eligibil pentru a avea un implant dentar.

Indicația pentru implant dentar se stabilește în urma unui consult medical cu un medic specialist pe chirurgie dento-alveolară, împreuna cu efectuarea unor examene radiologice și a unor analize de sange. Examenul radiologic se efectuează pentru a obține informații exacte despre cantitatea de os existentă și despre eventualitatea unei adiții osoase, pentru a asigura stabilitatea în timp a implantului dentar. Dupa un interval de 6 luni de la inserarea implantului dentar , timp în care are loc procesul de integrare în formațiunea osoasă, urmeaza etapa de descoperire a implantului și etapa protetică de realizare a lucrarilor de ceramică sau a lucrarilor de zirconiu, cimentate sau înșurubate pe implant, în funcție de necesitățile funcționale sau estetice ale pacientului.

Implantul dentar cel mai apreciat în cadrul clinicii noastre este AnyRidge de la Megagen, ce se remarcă prin design-ul său unic, ce permite utilizarea lui pentru situaţii clinice complicate, acolo unde nici un alt tip de implant nu poate oferi o stabilitate primară mai bună şi o încărcare imediată cu rezultate estetice superioare. Fiecare implant prezintă la suprafaţă un tratament denumit Xpeed, care activează celulele osoase în vederea realizării unei legături durabile între acesta şi ţesutul înconjurător. Prin forma lui, acest tip de implant utilizează la maximum osul disponibil, prezervând osul cortical chiar şi în cazul crestelor dificile.

Dacă doriți un plan de tratament personalizat nevoilor dumneavoastră, vă invităm la o consultație în cadrul clinicii noastre, unde dr. Bogdan Arion, medic specialist chirurgie dento – alveolară, o sa vă ofere cele mai eficiente soluții, adaptate bugetului dumneavoastră. Vă așteptăm pentru o programare la numerele de telefon 0232 222 220 sau  0788 782 833.