Protetică

Protetica dentara presupune refacerea functiilor aparatului  dentomaxilar cu scopul de a restabili echilibrul functional, estetic si psihic al pacientilor care se adreseaza medicului stomatolog.

Exista trei tipuri de proteze dentare, in raport cu dintii restanti in cavitatea orala:

  • Protezele dentare fixe, care sunt agregate in mod intim la tesuturile dentare, fiind cimentate pentru perioade lungi de timp
  • Protezele dentare mobilizabile, care sunt mentinute pe campul protetic prin ancorare sau utilizarea unor sisteme special de culisare
  • Protezele mobile, care stau pe campul protetic datorita fenomenului de succiune, adeziune, tonicitate musculara si retentivitate anatomica.

Protezele dentare fixe, o alternativa eficienta!

Protezele dentare fixe sunt, la randul lor, de doua categorii:

  • proteze unidentare, care refac fizionomia si functia unui singur dinte si
  • proteze partiale fixe care restabilesc integritatea morfologica si functionala a unei arcade sau unei portiuni de arcada dentara, atunci cand avem de-a face cu pierderea unuia sau a mai multor dinti.

Coroanele protetice fixe care se realizeaza la clinica Smile acopera toate situatiile clinice, cu un accent deosebit pe aspectul estetic si functional. Lucram cu o gama variata de materiale si tehnici actuale, inclusiv: coroane metalo-ceramice Vita si Ivoclar, coroane metalo-ceramice pe implant, precum si coroane ceramice pe Zirconiu si coroane ceramice Zirconiu pe implant dentar.

Protezele fixe se realizeaza intr-o succesiune de etape clinice si tehnice care se desfasoara in cabinetul stomatologic si in laboratorul de tehnica dentara. Pentru ca etapa de amprentare este esentiala in realizarea unei lucrari protetice reusite, in dotarea clinicii Smile se afla cele mai performante echipamente de mixare a materialelor de amprenta: Pentamix produs de 3M ESPE AG si Modulmix manufacturat de compania Zhermack. Cu ajutorul acestor tehnologii se realizeaza o amprentare ideala pentru viitoarele lucrari protetice.

Nivelul profesional si experienta clinica a medicilor stomatologi din cadrul clinicii de medicina dentara Smile, in stransa legatura cu experienta tehnologica si manualitatea tehnicienilor laboratoarelor de tehnica dentara colaboratoare, conduc la alegerea si finalizarea celor mai bune solutii de tratament protetic pentru ca dumnevoastra sa puteti zambi din nou.