Aparate dentare

Clinica noastră vă pune la dispoziție aparate dentare în Iași. În continuare, veți găsi informații utile despre serviciile de ortodonție pe care le oferim și tipurile de aparate dentare disponibile. Acestea sunt soluția pentru alinierea dinților dumneavoastră și obținerea unui zâmbet frumos și sănătos.

Ortodonția se ocupă cu diagnosticul și tratamentul anomaliilor dento-maxilare, frecvente atât la copii și adolescenți, cât și la adulți. Prin serviciile specifice pe care le oferim, ne îngrijim de:

  • corectarea alinierii inestetice a dinților;
  • înghesuirile pe arcadă sau
  • de închiderea spațiilor dentare cauzate de lipsa unuia sau a mai multor dinți ori de anodonție.
Această fotografie este reprezentativă pentru aparate dentare în Iași, oferite de clinica stomatologică iSmile

Aparate dentare în Iași: tipuri și recomandări

În funcție de modul de agregare a arcadelor dentare, aparatele dentare sunt mobile sau fixe:

Aparatele ortodontice mobile sunt recomandate pacienților cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. La această vârstă, copiii se află în perioada în care dinții definitivi încep să-i înlocuiască pe cei temporari. Aparatele ortodontice mobile sunt aplicate în cavitatea orală de către medicul ortodont și pot fi activate atât de acesta, cât și de pacient. Monitorizarea acțiunii lor terapeutice se face o dată la 30 de zile.

Aparatele ortodontice fixe sunt o soluție atât pentru problemele adolescenților, cât și pentru cele ale adulților. Acestea sunt aplicate în cavitatea orală de către medicul ortodont și se activează în cabinet, la un interval de 4-5 săptămâni. Aparatele ortodontice fixe se poartă pe întreaga perioadă a tratamentului. Aceasta poate varia între 18 și 30 de luni, în funcție de tipul și gravitatea anomaliei dentare. După amplasarea lor, aparatele pot fi vizibile (aparate dentare vestibulare) sau invizibile (aparate dentare linguale). După materialul din care sunt realizate, aparatele dentare pot fi metalice, ceramice sau aparate safir. O particularitate este aparatul metalic estetic IconX, aplicat de echipa noastră, unic în segmentul său.

Alignerele invizibile reprezintă cele mai noi tipuri de aparate ortodontice. Ele sunt destinate corectării înghesuirilor dentare. Acestea sunt complet transparente și sunt foarte ușor de folosit. Indicația de purtare zilnică este de până la 20 ore; perioada de utilizare a unei secvențe este de 2 săptămâni. 

Recomandăm ca primul consult la medicul specialist ortodont să aibă loc în jurul vârstei de 5-6 ani. Astfel, potențialele probleme de creștere a dinților vor fi depistate la timp, iar alinierea asimetrică a dinților va putea fi evitată prin aplicarea tratamentului corespunzător.

Aparate dentare în Iași: programare

Dacă doriți să programați o consultație pentru aparate dentare în Iași, vă invităm să ne contactați folosind una din variantele de contact disponibile AICI. Specialiștii noștri în ortodonție sunt pregătiți să vă ofere un tratament personalizat și eficient.