Fațete dentare

Pentru probleme legate de forma, culoarea sau poziția dinților, puteți opta pentru fațete dentare în Iași. Acestea sunt recomandate de stomatologii iSmile. Rândurile de mai jos vă oferă detalii despre această variantă de tratament și tipurile de fațete dentare utilizate în clinica noastră.

Fațetele dentare sunt piese protetice aplicate pe fețele dinților din zona frontală. Au rolul de a îmbunătăți semnificativ morfologia acestora, atunci când se dorește creșterea exigenței estetice prin modificarea formei și a culorii. 
Acestea se cimentează pe suprafața dentară anterioară, după ce a fost șlefuită minim invaziv, cu atenție și grijă față de păstrarea vitalității dinților. 

Bine de știut! În clinica noastră, aplicarea fațetelor dentare se realizează exclusiv cu ajutorul celor mai noi tehnologii digitale. Acestea includ utilizarea unui digital smile design care, pe baza scanării faciale și intraorale, permite, în mod personalizat pentru fiecare pacient, prefigurarea zâmbetului ce urmează să fie obținut. 

Această fotografie este reprezentativă pentru fațete dentare în Iași, realizate de clinica stomatologică iSmile.

După caz, procesul poate fi completat de purtarea unor fațete compozite provizorii. Acestea contribuie la acomodarea persoanei cu viitorul său zâmbet.

După material, fațetele dentare folosite de specialiști noștri sunt:

  • Fațete dentare compozite sau directe, realizate de medicul stomatolog în clinică.
  • Fațete din zirconia frezată
  • Fațete dentare din ceramică frezată sau presată E.max (Ivoclar)

Fațete dentare în Iași: când le recomandă specialiștii iSmile

Fațetele dentare pot reprezenta cea mai potrivită opțiune de tratament atunci când vorbim de probleme dentare ca:

  • Forma inestetică a dinților, spre exemplu atunci când avem dinți ascuțiți, ciobiți sau cu spații între ei;
  • Culoarea nefirească a dinților, cauzată de pete, decolorări etc.;
  • Poziția dinților, în cazul în care aceștia sunt rotați sau înclinați;

Dacă problema dumneavoastră dentară se identifică în lista de mai sus și aveți nevoie de fațete dentare în Iași, vă așteptăm în clinica noastră pentru o consultație detaliată și un plan de tratament personalizat. Vă puteți programa AICI.