Chirurgie

Echipa noastră vă pune la dispoziție servicii de chirurgie stomatologică în Iași. În continuare, puteți citi detalii despre manevrele chirurgicale pe care le putem realiza, cât și despre echipamentele și tehnicile pe care le utilizăm.

Chirurgia stomatologică este împărțită în două categorii: chirurgia stomatologică dento-alveolară și chirurgia maxilo-facială. Chirurgiei dento-alveolare îi sunt caracteristice extracțiile dentare, rezecțiile apicale sau intervențiile specifice chirurgiei parodontale și celei în scop protetic. În paralel, chirurgia maxilo-facială are la bază reconstrucția maxilarului cu ajutorul blocului osos.

Succesul intervențiilor chirurgicale stomatologice este dat de 2 componente esențiale:
1. expertiza și experiența medicului operant și
2. performanța echipamentelor chirurgicale.
Clinica noastră se îngrijește de ambele aspecte, asigurându-se în permanență că pregătirea chirurgilor este temeinică și aliniată la evoluția științifică și tehnologică a domeniului, iar aparaturile folosite sunt ultra-moderne și ultra echipate.

Bine de știut! Utilizarea tehnologiilor de ultimă generație are și beneficii directe asupra stării de bine a pacientului, spre exemplu:

  • Manoperele chirurgicale sunt mai sigure și mai puțin traumatizante pentru pacient, iar refacerea postoperatorie mult mai ușoară și rapidă datorită utilizării trusei de chirurgie piezoelectrică Implant Center 2;
  • Percepția dureroasă a pacientului se diminuează prin utilizarea anesteziei locale înaintea realizării manoperei chirurgicale. 

Chirurgie stomatologică în Iași: tehnici

Tehnicile chirurgicale folosite de specialiștii iSmile sunt:

  • Remodelarea osoasă în cazul pierderilor mari de volum, atunci când este necesară poziționarea tridimensională cât mai corectă a implantului dentar;
  • Elevarea mucoasei sinusale (Sinus Lift), care permite reconstrucția verticală a osului maxilar în zona posterioară, cu introducerea concomitentă a implanturilor dentare;
  • Reconstrucția orizontală și/sau verticală cu blocuri osoase, prelevate de la pacient din zonele anterioare sau posterioare ale maxilarului inferior, recomandată în cazul defectelor osoase mari;
  • Refacerea orizontală a crestei alveolare resorbite prin osteotomie verticală,  cu lărgirea graduală a spațiului dintre plăcile osoase secționate, umplerea acestuia cu particule de os și sutura plăcii. 

Dacă problemele dumneavoastră dentare necesită o intervenție de chirurgie stomatologică în Iași, ne-am bucura să vă fim de folos. Contactați-ne pentru o programare folosind una din metodele disponibile AICI.