Coroane dentare

Clinica iSmile vă pune la dispoziție o varietate de tipuri de coroane dentare în Iași. Această pagină vă oferă detalii despre coroanele recomandate de medicii noștri, dar și informații importante despre tehnologia prin care acestea sunt realizate. 

Coroana dentară este o piesă protetică ce înlocuiește, morfologic și funcțional, partea coronară distrusă a unui dinte. Atașată unui implant, aceasta poate, totodată, substitui un dinte lipsă. 

Stomatologii iSmile utilizează diverse tipuri de coroane dentare, în funcție de cazul clinic:

  • Coroane dentare din PMMA. Sunt coroane provizorii estetice, cu o indicație de utilizare limitată – câteva luni, ce preced, de obicei, soluțiile de protezare definitive.
  • Coroane de zirconia. Sunt coroane dentare estetice definitive, fabricate cu blank-uri de zirconia multilayer, ce substituie coroana lipsă a unuia sau a mai multor dinți, cu ajutorul unei punți protetice sau a unui implant dentar. 
  • Coroane dentare de zirconia cu ceramică. Datorită ceramicii adăugate, pe lângă caracteristicile morfologice și funcționale menționate mai sus, acest tip de coroane au un aspect mai plăcut decât cele clasice.   
  • Coroane integral ceramice. Sunt realizate din ceramică frezată sau presată E.max (Ivoclar) și sunt destinate zonei frontale a dinților, ridicându-se la nivelul celor mai înalte exigențe estetice. 

Coroane dentare în Iași: tehnologia de realizare

Coroanele dentare utilizate în clinica noastră sunt realizate în totalitate cu ajutorul tehnologiei digitale CAD-CAM:

  • cavitatea orală este scanată cu ajutorul unui scanner intraoral Trios 3Shape; 
  • imaginea obținută este transmisă către laborator în format digital, determinând execuția rapidă și precisă a coroanei dentare necesare;

Bine de știut!
În cazul realizării coroanelor dentare pe implant:

  • sunt utilizate doar bonturi customizate, pentru prezervarea unui profil gingival optim;
  • se folosesc exclusiv coroane care se înșurubează pe implant, permițând astfel acces rapid la platforma implantului la nevoie. 

Dacă, în urma parcurgerii acestor informații, considerați că o rezolvare a problemelor dumneavoastră dentare poate fi reprezentată de coroane dentare în Iași, vă invităm să programați o consultație în clinica noastră, accesând acest link