Implant dentar

Medicii iSmile vă oferă servicii de implant dentar în Iași. Parcurgând rândurile de mai jos, veți afla când implantul dentar este o soluție optimă, care sunt etapele procesului de implantare și ce recomandăm atunci când vine vorba de această procedură. 

Una dintre cele mai recomandate soluții pentru problema care afectează o mare parte a populației – pierderea unuia sau a mai multor dinți – este inserarea unui implant dentar. Acesta este rezultatul progresului din domeniul stomatologiei și are rolul de a înlocui, eficient și pe termen lung, dintele lipsă.

Pe lângă efectele pe care pierderea unui dinte le are asupra aspectului fizic al unei persoane, dantura incompletă cauzează și:

 • dificultate în procesul de masticație;
 • dificultate în exprimare;
 • durere;
 • migrarea dinților și apariția spațiilor interdentare nedorite;
 • clătinarea dinților;
 • nemulțumiri legate de starea danturii;
 • scăderea stimei de sine sau
 • disconfort general. 

Implantul dentar se recomandă în urma unui consult medical realizat de un medic specialist în chirurgie dento-alveolară. Acesta are la bază rezultatele analizelor de sânge și a examenelor radiologice specifice efectuate în prealabil. 

Bine de știut! Examenul radiologic oferă informații exacte despre cantitatea de os existentă și constată eventualitatea unei adiții osoase. Astfel, se asigură inserarea cu succes și stabilitatea în timp a implantului dentar. 

Definitivarea lucrării stomatologice are loc la 6 luni de la inserarea unui implant dentar, după ce se stabilește integrarea lui în formațiunea osoasă. Aceasta cuprinde două etape:

  1. Etapa descoperirii implantului: o intervenție chirurgicală minoră care constă în înșurubarea unei cape sau a unui bont de vindecare, cu scopul de a da o formă rotundă gingiei. 
  2. Etapa protetică: realizarea lucrărilor de ceramică sau zirconiu, cimentate sau înșurubate pe implant.

Implant dentar în Iași: recomandările specialiștilor iSmile

Dacă implantul dentar este cea mai potrivită rezolvare pentru pacienții noștri, recomandăm utilizarea implantului AnyRidge de la Megagen. Acesta se remarcă printr-un design unic, ce permite utilizarea lui chiar și în cele mai complicate situații clinice. Folosește la maximum osul disponibil, oferind cea mai bună stabilitate primară și o încărcare imediată cu rezultate estetice superioare. În plus, este prevăzut cu un tratament Xpeed ce activează celulele osoase și facilitează realizarea unei legături durabile între implant și țesut. 

Dacă, în urma parcurgerii informațiilor de mai sus, considerați că rezolvarea problemei dumneavoastră dentare poate fi un implant dentar în Iași, vă așteptăm în clinica noastră pentru o consultație amănunțită și un plan de tratament personalizat cu grijă. Vă puteți programa AICI.