Stomatologie pediatrică

Clinica iSmile vă așteaptă să-i treceți pragul pentru servicii de stomatologie copii în Iași. Aflați, parcurgând rândurile de mai jos, informații esențiale despre prima vizită la dentist, despre igiena dentară a copiilor și tratamentele recomandate în această etapă a vieții.

Obiceiurile sănătoase și grija față de igienă îi sunt transmise copilului de către părinți și membrii ai familiei apropiate, încă din primii ani de viață. Printre acestea trebuie să se regăsească și prima vizită la medicul stomatolog, în jurul vârstei de 2-3 ani.

Bine de știut! Câteva dintre avantajele unei prime vizite la medicul stomatolog în jurul vârstei de 2-3 ani sunt:

  • verificarea situației stomatologice a copilului;
  • construirea unei relații de încredere cu medicul dentist;
  • familiarizarea cu atmosfera dintr-o clinică medicală și
  • diminuarea riscului transformării vizitelor la dentist într-o experiență traumatizantă.

Consultațiile periodice trebuie dublate de o rutină de igienă orală corespunzătoare, introdusă încă de la apariția primilor dinți de lapte.

Alimentația copilului: decisivă pentru sănătatea orală

Consumul de zahăr este considerat principalul factor determinant pentru apariția cariilor dentare. Acesta favorizează formarea plăcii bacteriene și creșterea acidității din cavitatea orală. Pentru a combate dezvoltarea acestui proces, vă recomandăm:

    • să-i conturați copilului dumneavoastră o alimentație predominant nerafinată, în special prin hrănirea lui cu fructe și legume crude și
    • să-i asigurați recurent un periaj profesional realizat de către medicul stomatolog. 

De asemenea, creșterea rezistenței țesuturilor dentare, în special a smalțului, are în vedere procesul de mineralizare a acestuia și este în strânsă legătură cu aportul de calciu, fosfor și vitamina D în perioada de formare a dinților.

Stomatologie copii în Iași: intervenții mici pentru un zâmbet mare 🙂

Fluorizarea are rolul de a preveni apariția cariilor la copii și de a reduce progresia celor deja existente.

Sigilarea șanțurilor și a fosetelor dentare cu materiale compozite este o altă metodă ce previne apariția cariilor și se recomandă după împlinirea vârstei de 6 ani, începând cu apariția molarilor specifici acestei vârste. 

E timpul ca cel mic sau cea mică să facă o vizită la dentist? Specialiștii iSmile abia așteaptă să îl/o cunoască și să-i ofere servicii calitative de stomatologie copii în Iași. Îi puteți face o programare AICI.