Profilaxie

Bune practici de igienă orală – profilaxie dentară în Iași. Această pagină vă prezintă în detaliu pașii, tehnicile și echipamentele utilizate pentru o igienizare profesională completă realizată de medicii iSmile. 

Specialiștii noștri pun accent pe prevenirea bolilor stomatolgice, cum ar fi parodontoza sau gingivita, și recomandă cu recurență igienizarea profesională. Cu ajutorul acesteia, substanțele nocive de pe suprafața dentară (placa dentară, tartrul și resturile alimentare) sunt îndepărtate, iar dinții rămân în permanență curați, strălucitori și sănătoși. Este ideal ca igienizarea profesională să fie realizată cu ajutorul celor mai moderne tehnici și echipamente.

Bine de știut! Este indicat ca procesul de igienizare profesională să se repete o dată la 6 luni. Pe lângă curățarea corespunzătoare a danturii, medicul stomatolog efectuează și un examen clinic al acesteia, reușind astfel să identifice eventualele probleme din timp.

Profilaxie dentară în Iași: 3 pași esențiali

Igienizarea profesională completă se realizează în cabinete stomatologice specializate și are 3 etape principale:

  1. Detartrajul ultrasonic cu led. Prima etapă presupune îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene prezente pe suprafața dinților și în depozitele subgingivale și supragingivale, cu ajutorul unor vibrații ultra-rapide ce înlătură depunerile.
  2. Periajul profesional. Aceasta este etapa de lustruire a dinților, ce se realizează folosind o periuță specială și o pastă de profilaxie profesională. Ea asigură eliminarea eficientă a petelor dentare și netezirea suprafețelor dentare.
  3.  Air Flow. Ultima etapă a igienizării profesionale este, de fapt, un pas suplimentar de curățare, efectuat cu ajutorul unui jet de apă cu pulbere de bicarbonat de sodiu. Acesta are rolul de a îndepărta chiar și cele mai fine resturi sau colorații superficiale rămase. 

Adițional, puteți opta pentru fluorizări topice locale sau sigilarea șanțurilor și a fosetelor dentare, protejând astfel dinții de apariția eventualelor carii. 

Pentru programări și informații suplimentare legate de serviciile de profilaxie dentară în Iași, ne puteți contacta rapid printr-un simplu click AICI