Comunicat

“Investitii ale SMILE DENT SRL in domeniul tehnicii dentare, in cadrul POR

SC SMILE DENT SRL a implementat incepand cu 21.010.2021 proiectul cu titlul: “Investitii ale SMILE DENT SRL in domeniul tehnicii dentare, in cadrul POR”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 2 „Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitatea exploatarii economice a ideilor si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv incubatare de afaceri”.

Obiectivul general al proiectului a fost dat de nevoia de consolidare a pozitiei pe piata a societatii SMILE DENT SRL, si se regaseste in planificarea strategica a societatii, fiind, totodata, relevant pentru obiectivele specifice ale POR Axa Prioritara 2.1 – consolidarea pozitiei pe piata a IMM-urilor in domenii competitive identificate in Strategia Nationala de Competitivitate si Planurile de Dezvoltare Regionala.

Consultanta in managementul proiectului, precum si serviciile de publicitate si informare aferente proiectului au fost asigurate de catre SC MUNDI BUSINESS CONSULT SRL.

Ca urmare a implementarii proiectului finantat cu sprijin POR, SC SMILE DENT SRL, a dotat Laboratorul de tehnica dentara  prin achizitia a 18 echipamente de tehnica dentara (SC MEDICA M3 COMEXIM SRL), 5 echipamente IT (SC FOCALITY SRL), mobilier (SC MOBIERA SRL), un sistem energie regenerabila (SC CODO SOLUTIONS SRL) si instrumente care asigura desfasurarea activitatii in conditii de incluziune si durabilitate (sistem semnalizare persoane cu dizabilitati (autocolante) – SC DEDEMAN SRL, pubele colectare selectiva – SC TOTAL CLEAN SRL, 2 lampi cu led – SC TEHNODENT POKA SRL). A fost asigurata resursa umana necesara operarii investitiei prin crearea a 3 noi locuri de munca cu norma intreaga, una dintre aceste persoane noi angajate provenind din categorie defavorizata.

Atingerea rezultatelor din proiect a contribuit la indeplinirea obiectivului general al proiectului. Totodata indeplinirea indicatorilor si atingerea rezultatelor au avut un impact social, in special economic prin: cresterea calitatii produselor oferite pacientilor prin introducerii de noi tehnologii de fabricare a dintilor artificiali care vor da posibilitatea realizarii unor produse cu functionalitate si estetica mult imbunatatite, cresterea competitivitatii firmei prin asigurarea unei baze material moderne, ceea ce va determina crestrea calitatii si diversitatii produselor oferite pacientilor, o crestere a perfomantelor financiare si consolidarea pozitiei pe piata de profil din judetul Iasi si regional a firmei SC SMILE DENT SRL. De asemenea, proiectul a avut un impact social direct pentru persoanele care au fost angajate pe locurile de munca nou create si unul economic prin contributiile ce sunt platite la bugetul de stat pentru salariile acestora.

Reusind sa atinga indicatorii propusi in proiectul de finantare, promovand actiunea acestuia in conformitate cu Manualul de Identitate Vizuala POR , SC SMILE DENT SRL anunta, dupa o perioada de aproximativ 10 luni de zile de la demarare, finalizarea implementarii proiectului propus spre finantare.

Proiectul (cod SMIS 131129) a avut o valoare de 1.184.883  lei, din care 1.183.931 lei valoare eligibila acordata din Fondul de Dezvoltare Regionala (FEDR) (805.073,08 lei) si bugetul national (142.071,72 lei)  si a fost  implementat la sediul social al SC SMILE DENT SRL, situat in Municipiului Iasi, Str. Anastasie Panu nr. 28-40, modul 13-14, Jud Iasi.    

Date de contact:
Traian – Gabriel GAGEA, Manager proiect
Telefon: 0788.103.878
SC SMILE DENT SRL

Data de incepere a proiectului: 01.05.2019
Data de finalizare a proiectului: 21.07.2021