Blog

AVANTAJELE IMPLANTURILOR DENTARE

 

       În prezent, o mare parte din populație este afectată de pierderea unuia sau mai multor dinți, lucru ce poate afecta serios aspectul fizic al unei persoane, confortul, felul de mânca dar și modul de a se exprima. Progresele din domeniul stomatologiei au adus ca soluție la această afecțiune: implanturile dentare, ce reușesc să înlocuiască eficient și  pe termen lung pierderile suferite.

Efectele pierderii dintilor

       Căderea unuia sau mai multor dinți, duce adesea și la pierderea țesutului osos de la rădăcina acestora. În timp, acest lucru poate afecta profilul facial al unei persoane, forța masticatorie și poate duce la un disconfort resimțit de pacient. Lipsa dinților afectează și statusul gingival, contribuie în viitor la migrația dinților aflați în vecinătatea celui pierdut, ce nu mai au sprijinul necesar. De asemenea, din cauza faptului că mușcătura nu se mai efectuează corect, pot apărea manifestări precum bruxismul sau dureri la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare.

Sunteți un candidat pentru implanturile dentare?

      Dacă lipsa dinților vă afectează încrederea în sine, starea generală de bine, nu sunteți mulțumit/ă de starea actuală a danturii, aveți disconfort din cauza punților și protezelor dentare, suferiți de durere, dinți care încep să se clatine sau nu sunteți mulțumiți de felul în care vă alimentați, atunci puteți fi un canidat eligibil pentru a avea un implant dentar.

    Pacientul care urmează să beneficieze de un implant dentar poate aparține atât din grupa de vârstă a celor tineri, cu o lipsă congenitală, o pierdere prematură a dinților, victime ale unor accidente, dar și din grupa celor adulți, utilizatori de proteze dentare.

Investitia într-un implant dentar

    Implanturile dentare pot fi considerate ca fiind manopere stomatologice costisitoare, comparativ cu alte opțiuni de tratament, însă, pe termen lung investiția este mult mai avantajoasă. Alte tratamente presupun ajustări, înlocuiriri periodice a protezelor sau a punților, dar, în ceea ce privește un implant dentar, după finalizarea tratamentului, nu mai sunt necesare retușuri, soluții provizorii, iar pacientul își poate relua igiena orală obișnuită.

Beneficiile unui implant dentar

 

   Un implant dentar are numeroase beneficii, spre deosebire de alte tratamente adiacente:

  • Implantul dentar se fixează în osul dumneavoastră, oferind o susținere pe termen lung.
  • Acesta arată și funcționează ca un dinte natural, cu o estetică cât mai naturală.
  • Sunt durabile în timp, iar cu o îngrijire corectă, se pot păstra pe toată durata vieții.
  • Materialele din care sunt confecționate implanturile dentare au o biocompatibilitate ridicată în raport cu țesuturile vecine, elimină riscul de respingere sau de alergie.
  • Implanturile dentare îmbunătățesc masticația și vorbirea, conservă dinți naturali rămași.
  • Acestea asigură o rezistență a dinților, reduc pierderea osoasă, se elimină astfel adezivii folosiți și favorizează sanătatea gingivală.
  • Procedura medicală are inițial un cost mai ridicat, dar este o investiție rentabilă pe termen lung.

 

Rata de success a unui implant dentar

  Succesul unui implant dentar depinde de starea generală de sănătate a unei persoane, de igiena orală și de grija ulterioară pe care pacientul o are, inclusiv prin vizite periodice la medicul dentist. Unii pacienți au implanturi dentare de peste 30 de ani și pot deveni purtători pe viață a dispozitivului stomatologic. Motivele pierderii unui implant dentar sunt aceleași ca a piererii unui dinte natural, fiind vorba despre o igienă orală deficitară sau cauze referitoare la afecțiunile pe care pacientul le are.

Riscurile unui implant dentar

   Implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile pe care corpul nostru nu le consideră material străin, deci riscul de respingere este minim. Titanul din care este alcătuit nu provoacă o reacție antigen-anticorp, iar riscul apariției unei infecții este minim. Igiena post-intervenție a pacientului este foarte importantă, în vederea menținerii unui implant dentar pe termen cât ma lung și a păstra țesuturile sănătoase.

Comunicat

Comunicat

“Investitii ale SMILE DENT SRL in domeniul tehnicii dentare, in cadrul POR”

 

            SC SMILE DENT SRL a implementat incepand cu 21.010.2021 proiectul cu titlul: “Investitii ale SMILE DENT SRL in domeniul tehnicii dentare, in cadrul POR”, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 2 „Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitatea exploatarii economice a ideilor si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv incubatare de afaceri”.

Obiectivul general al proiectului a fost dat de nevoia de consolidare a pozitiei pe piata a societatii SMILE DENT SRL, si se regaseste in planificarea strategica a societatii, fiind, totodata, relevant pentru obiectivele specifice ale POR Axa Prioritara 2.1 – consolidarea pozitiei pe piata a IMM-urilor in domenii competitive identificate in Strategia Nationala de Competitivitate si Planurile de Dezvoltare Regionala.

 

Consultanta in managementul proiectului, precum si serviciile de publicitate si informare aferente proiectului au fost asigurate de catre SC MUNDI BUSINESS CONSULT SRL.

Ca urmare a implementarii proiectului finantat cu sprijin POR, SC SMILE DENT SRL, a dotat Laboratorul de tehnica dentara  prin achizitia a 18 echipamente de tehnica dentara (SC MEDICA M3 COMEXIM SRL), 5 echipamente IT (SC FOCALITY SRL), mobilier (SC MOBIERA SRL), un sistem energie regenerabila (SC CODO SOLUTIONS SRL) si instrumente care asigura desfasurarea activitatii in conditii de incluziune si durabilitate (sistem semnalizare persoane cu dizabilitati (autocolante) – SC DEDEMAN SRL, pubele colectare selectiva – SC TOTAL CLEAN SRL, 2 lampi cu led – SC TEHNODENT POKA SRL). A fost asigurata resursa umana necesara operarii investitiei prin crearea a 3 noi locuri de munca cu norma intreaga, una dintre aceste persoane noi angajate provenind din categorie defavorizata.

Atingerea rezultatelor din proiect a contribuit la indeplinirea obiectivului general al proiectului. Totodata indeplinirea indicatorilor si atingerea rezultatelor au avut un impact social, in special economic prin: cresterea calitatii produselor oferite pacientilor prin introducerii de noi tehnologii de fabricare a dintilor artificiali care vor da posibilitatea realizarii unor produse cu functionalitate si estetica mult imbunatatite, cresterea competitivitatii firmei prin asigurarea unei baze material moderne, ceea ce va determina crestrea calitatii si diversitatii produselor oferite pacientilor, o crestere a perfomantelor financiare si consolidarea pozitiei pe piata de profil din judetul Iasi si regional a firmei SC SMILE DENT SRL. De asemenea, proiectul a avut un impact social direct pentru persoanele care au fost angajate pe locurile de munca nou create si unul economic prin contributiile ce sunt platite la bugetul de stat pentru salariile acestora.

Reusind sa atinga indicatorii propusi in proiectul de finantare, promovand actiunea acestuia in conformitate cu Manualul de Identitate Vizuala POR , SC SMILE DENT SRL anunta, dupa o perioada de aproximativ 10 luni de zile de la demarare, finalizarea implementarii proiectului propus spre finantare.

Proiectul (cod SMIS 131129) a avut o valoare de 1.184.883  lei, din care 1.183.931 lei valoare eligibila acordata din Fondul de Dezvoltare Regionala (FEDR) (805.073,08 lei) si bugetul national (142.071,72 lei)  si a fost  implementat la sediul social al SC SMILE DENT SRL, situat in Municipiului Iasi, Str. Anastasie Panu nr. 28-40, modul 13-14, Jud Iasi.   

 

Date de contact:

Traian – Gabriel GAGEA, Manager proiect

Telefon: 0788.103.878

SC SMILE DENT SRL

Data de incepere a proiectului: 01.05.2019

Data de finalizare a proiectului: 21.07.2021

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană,

                                                                                                   vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

 

www.inforegio.ro   I facebook.com/inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

                          Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.