Endodonție

Endodontia sau tratamentul canalelor radiculare este parte integrata a terapiei stomatologice si  consta in totalitatea manevrelor curative din cavitatea dentara, canalele radiculare si tesuturile adiacente radacinilor care au rol in fixarea dintilor in osul alveolar.

Procesele infectioase acute sau cronice ale pulpei dentare si ale tesuturilor din jur pot declansa sau complica boli generale ale organelor, astfel incat, in asociere cu distructii majore ale tesutului osos, pot favoriza aparitia afectiuni grave precum septicemia, tromboza sinusala, meningita, mediastinita sau endocardita.

Cele mai importante elemente ale unui tratament endodontic de succes sunt:

  • determinarea dimensiunii canalului;
  • prelucrarea mecanica  si medicamentoasa a canalelor radiculare;
  • obturarea acestora.

La clinica Smile, utilizam cele mai noi tehnici de tratament endodontic, cum ar fi:

  • motorul endodontic VDW Gold cu apexlocator incorporat – sistem de localizare automata a varfului canalului radicular
  • sistemul de obturare a canalelor radiculare cu gutaperca prin condensare verticala la cald Beefill 2 in 1 care permite realizarea unei obturatii radiculare definitive tridimensionale.

Folosirea microscopului dentar Pico in tratamentele endodontice permite efectuarea unor tratamente de canal corecte, cu buna etanseitate, rezolvarea unor eventuale procese periapicale, ceea ce conduce la cresterea duratei de viata a dintelui pe arcada.