Endodonție

Clinica noastră dispune de servicii de endodonție în Iași. Vă invităm să descoperiți detalii despre această ramură a stomatologiei și când sunt recomandate tratamentele pe care le propune.

Endodonția este parte integrată a terapiei stomatologice și are ca scop salvarea unui dinte afectat de un proces infecțios sau inflamator. La baza acesteia stau multiple manevre curative ce pot fi efectuate la nivelul cavității dentare, a canalelor radiculare sau a țesuturilor adiacente rădăcinilor. 

Endodonția microscopică oferă medicului specialist o viziune mai clară asupra interiorului dintelui. Cu ajutorul acesteia, endodontul reușește să identifice și să îndepărteze mai bine orice țesut infectat sau deteriorat din canalele radiculare, minimizând, astfel, riscul de complicații. Această tehnică reduce, totodată, necesitatea unor tratamente suplimentare sau retratamente. 

Endodonție în Iași: când este necesar un tratament endodontic?

Tratamentul endodontic este remediul inflamației sau al infecției generate de o anumită leziune apărută la nivelul pulpei dintelui. Primele simptome includ:

    • durere;
    • sensibilitate prelungită la cald sau rece;
    • sensibilitate prelungită la procesul de masticație;
    • decolorarea dintelui sau 
    • inflamarea zonei. 

Bine de știut! Neaplicarea la timp a tratamentului endodontic poate cauza dureri profunde sau chiar abcese dentare. În plus, procesele infecțioase acute sau cronice ale pulpei dentare sau ale țesuturilor din jur pot declanșa sau complica alte boli prezente în organism. 

În planul de tratament personalizat, specialiștii iSmile utilizează întotdeauna cele mai noi tehnici și aparaturi:

  • Motorul endodontic cu apex locator incorporat (sistem de localizare automată a vârfului canalului radicular);
  • Sistemul de obturare a canalelor radiculare cu gutapercă prin condensare verticală la cald, care permite realizarea unei obturații radiculare definitive tridimensionale;
  • Microscopul dentar, una dintre cele mai recente metode de tratament endodontic, ce facilitează efectuarea unor tratamente de canal precise și sigure. Cu ajutorul acestui dispozitiv, rata de succes a tratamentului crește, riscul de fractură este redus, canalele radiculare cu formă atipică, invizibile cu ochiul liber, pot fi curățate și umplute, iar instrumentele chirurgicale rupte pe canalul radicular în urma unor tratamente anterioare pot fi eliminate.

Bine de știut! Este recomandat ca, după finalizarea tratamentului de canal, dintele să fie protejat prin aplicarea unei coroane dentare. Astfel, se asigură etanșarea lucrării, minimizarea riscului de fractură și întărirea, pe termen lung, a dintelui. Totodată, coroana dentară restabilește aspectul natural al dintelui și după restaurare, ajutându-l să funcționeze normal în continuare. 

Dacă aveți nevoie de servicii de endodonție în Iași, vă invităm să treceți pragul clinicii noastre. Pentru programări, ne puteți contacta AICI. E simplu să ajungeți la noi!