Estetică

       Dinții sunt supuși în mod natural factorilor externi care pot conduce la îngălbenirea și pătarea acestora. Alimentele și băuturile pe care le consumăm ne pot afecta culoarea dinților, precum: cafeaua, ceaiul, vinul roșu, sfecla sau afinele, fumatul, placa bacteriană, antibioticele dar chiar și unele traumatisme dentare.

      Pentru a obține un zâmbet sănătos,  cât mai alb și strălucitor, echipa de medici ai clinicii Smile Dent folosește soluții profesionale pentru albire utilizând lampa Zoom Advanced Power și gelurile de albire Beyound de o calitate superioară, ce îți oferă zâmbetul perfect pe care ți-l dorești.

FATETELE DENTARE

Fațetarea reprezintă o componentă majoră a esteticii dentare care oferă pacientului un zâmbet perfect folosind piese ce preiau forma dintelui și se atașează pe partea frontal a acestuia cu ajutorul unui ciment special realizat.

Indicațiile fațetelor dentare au la bază rezolvarea unor anomalii dentare ce au legătură cu o culoare neuniformă, poziția dinților sau forma acestora. Probleme precum înghesuirile dentare, spațierile inestetice, fracturi, fisuri, pigmentări sau discromii dentare pot fi reparate cu ajutorul fațetelor dentare.

Există două categorii de fațete dentare: cele compozite și cele ceramice. Fațetele compozite sunt realizate dintr-un material special de umplutură care poate fi aplicat parțial sau pe întreaga suprafață dentară fie direct, fie indirect prin amprentare și frezare.  Fațetele ceramice oferă o estetică superioară  prin transluciditatea materialului și creează un aspect de naturalețe, cu o rezistență crescută în timp a culorii.

BIJUTERIILE  DENTARE

Bijuteriile dentare reprezintă una dintre cele mai moderne forme de cosmetică dentară. Purtarea unui accesoriu este o modalitate de îmbunătăți aspectul zâmbetului și a scoate îm evidență dantura într-un mod inedit.

 

Montarea unei bijuterii dentare  nu este dureroasă, iar procesul presupune lipirea bijuteriei pe smalțul dintelui cu un adeziv special pe incisivi sau canini, ce oferă o vizibilitate sporită. Cela mai utilizate accesorii sunt pietrele de zirconiu sau cristalele Swarovski, ce oferă o calitate sportită și un aspect mult mai evident a bijuteriei dentare.