Profilaxie

        Profilaxia dentară este un pas esențial pentru o igienă dentară sănătoasă. În cadrul clinicii Smile Dent, medicii pun accent pe prevenirea eventualelor boli stomatologice (precum paradontoză, gingivite) și asigură o igienizare profesională, cu aparaturi moderne, pentru îndepărtarea eficientă a substanțelor nocive de pe suprafața dentară (precum: placa dentară, tartrul și resturile alimentare).

            Procesul de curățare profesională este recomandat să fie efectuat o data la 6 luni, pentru a asigura  o igienă dentară corespunzătoare. În cadrul unei astfel de ședințe, medicul stomatolog vă efectuează și un examen fizic al întregii danturi și, astfel, problemele dentare o să fie identificate din timp, fără a degenera în probleme mult mai grave.

O igienizare profesională completă, cuprinde 3 pași esențiali:

  • Detartrajul ultrasonic cu led – o manoperă ce presupune îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților, prin intermediul unor vibrații ultrarapide, ce asigură îndepărtarea depozitelor subgingivale și supragingivale

 

  • Periajul profesional – constă în etapa de lustruire a dinților cu o pasta de profilaxie profesională, ce asigură o eliminare mult mai eficientă a petelor dentare, o netezire a suprafetelor dentare, oferind un zâmbet cât mai alb și sănătos

 

  • Air flow – o curățare suplimentară, ce folosește un jet de apă cu o pulbere de bicarbonat de sodiu, ce are rolul de a îndepărta toate resturile fine rămase și colorații superficiale (precum petele de cafea).

        Alături de igienizarea profesională a cavității bucale, din metodele de profilaxie ce ajută la prevenirea unor afecțiuni dentare grave, pacienții pot opta pentru fluorizări topice locale, cu substanțe profesionale atât pentru copii, cât și pentru adulți, cât și pentru sigilările șanțurilor și fosetelor dentare, ce protejează dinții de apariția unor eventuale carii dentare.