Profilaxie

La Clinica de Medicina Dentara Smile se pune un accent deosebit pe profilaxia dentara pentru ca aceasta este cea mai importanta metoda de prevenire a bolilor stomatologice. Profilaxia consta in manopere de identificare si indepartare a substantelor nocive (placa, tartru si resturi alimentare) de pe suprafata dentara, prin intermediul aparaturii moderne pentru detartraj.

Fiecare unit dentar al clinicii Smile are in dotare doua astfel de aparate:

  • detartror ultrasonic cu led – utilizat pentru indepartarea prin intermediul vibratiilor ultrarapide a substantelor aderente de suprafata dintilor
  • Air Flow – dispozitiv care foloseste aerul sub presiune pentru a proiecta apa care contine particule fine de bicarbonat de sodiu asupra suprafetei dintilor, indepartand astfel tartrul.

Metodele de profilaxie dentara puse in practica in cadrul clinicii Smile includ fluorizarile topice locale, sigilari ale santurilor si fosetelor, precum si periajul profesional. Pentru ca metodele de profilaxie dentara sa fie eficiente, se impune o repetare riguroasa a acestora. Cu cat pacientul revine mai des, cu atat sanatatea sa dentara creste, ceea ce presupune si mai putine proceduri complicate si dureroase pe viitor.